Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
23 Şubat 2021 Salı - 09:59

Borsalar bugün alıcılı

Dün banka hisseleri önde olmak üzere BIST-30’da yaşanan satışın ardından bugün alıcılı başlangıç bekleniyor.(İnvestaz Yatırım)

Borsalar bugün alıcılı

Dün banka hisseleri önde olmak üzere BIST-30’da yaşanan satışın ardından bugü alıcılı başlangıç bekleniyor. BIST-100 endeksi 1.550 eşiğinden sağlam destek alarak günü bu seviyenin yukarısında kapattı. Yeni yılda devamlı olarak yoğunlukla destek, kimi zaman da direnç görevi gören 1.550 seviyesinin üzerinde eski zirve 1.580’e kadar hareketin devamını bekleyebiliriz. İki kere 1.580’i gören BIST-100’de bu hedef aşıldıktan sonra 1.600 hedefe girecektir. Dolar/TL’de dün yaşanan yükseliş bugün dinmiş görünüyor ve 7,02 seviyesine kadar geri çekilme takip ediliyor. 7,08’e kadar artan kur, dün Borsa İstanbul üzerindeki satış baskısını arttırmıştı. Bakır başta olmak üzere gümüş ve diğer sanayide kullanılan emtialardaki artış eğilimi, 10 yıllık ABD tahvil getirileriyle birlikte artmaya devam ediyor. Enflasyon beklentilerindeki artışın daha da artmasına neden olan gelişmeler devam ettiği takdirde Fed öncülüğünde merkez bankalarının müdahaleleri söz konusu olabilir. Avro Bölgesi 10 yıllık tahvil getirilerindeki yükselişin devam etmesiyle birlikte negatif getiri bölgesinden pozitif bölgesine geçildikten sonra dün AMB başkanı Lagarde, uzun dönem tahvillerdeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söylemişti.

 

Satır Başları:

  • Borsaların Güne Alımla Başlaması Bekleniyor Dünkü seansta BIST100 %0,62 düşüşle 1.550 seviyesinden günü tamamlarken, BIST30 %1,06 eksiyle 1.605 seviyesinden seansı kapatmıştı. Salı seansının ise alıcılı açılması bekleniyor. Döviz kurları güne yatay başladı. Dolar 7,02 iken Euro 8,54 puan seviyesinde. Emtialara baktığımızda, Brent petrolün 65,27 $’a, ons altının 1.811 $’a yükseldiğini görüyoruz.
  • KDV Tebliği değişikliği ile 1 Mart 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kısmi tevkifat uygulamalarına ilişkin bazı oranlar arttırıldı ve kısmi tevkifat uygulamasının kapsamı genişletildi.
  • İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere’nin karantinadan çıkış planına ilişkin, “21 Haziran’dan itibaren İngiltere’deki tüm sosyal kısıtlamaların kaldırılmasını hedefliyoruz” dedi.
  • ABD Temsilciler Meclisi Bütçe Komisyonu Joe Biden yönetiminin 1,9 trilyon dolarlık Corona virüsü yardım paketini onayladı. Paketin bu haftanın ilerleyen günlerinde Temsilciler Meclisi’nin tamamında oylamaya sunulması bekleniyor.

 

 

BIST 100

Dünkü seansta BIST100 endeksi seansı 1.551 puan seviyesinden tamamlamıştır. Endeks, bir önceki seans işlemlerinde en yüksek 1.570 ve en düşük 1.547 seviyesine gelirken günü % -0,62 kapatmıştır. Dünkü seansta endekste 34,27 milyar TL hacim görülmüştür.

Destek: 1.547

Direnç: 1.560

 

Şirket Haberleri:

Dardanel Önentaş Gıda Sananyi A.Ş. (DARDL): Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmekte olan, gören Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş. (DARDL.E) payları 23/02/2021 tarihinden itibaren (BUGÜN) Alt Pazar'da işlem görmeye başlayacaktır.

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL): Topluluk Şirketlerimizden Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. (Teknosa)'nin 22.02.2021 tarihli özel durum açıklamasında, diğer hususların yanında; Teknosa'nın 110.000.000 TL nominal değerli çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak üzere 91.000.000 TL artırılarak 201.000.000 TL'ye yükseltilmesine ve bu sermaye artırımında mevcut ortakların yeni pay alma haklarının kısıtlanmayarak 1 TL nominal değerli 100 adet pay için 3 TL fiyatla kullandırılmasına Yönetim Kurulunca karar verildiği kamuya duyurulmuştur.

Teknosa'nın söz konusu sermaye artırımında yeni pay alma haklarımızın kullanılmasına ilişkin konuyu değerlendiren Yönetim Kurulumuz, bugünkü toplantısında;

- Teknosa'nın gerçekleştirmeyi planladığı bedelli sermaye artırımında yeni pay alma haklarımızın tamamen ve nakden kullanılmasına,

-Yeni pay alma haklarının kullanılmasından ve daha sonra varsa kalan payların Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da satışa sunulmasından sonra satılamayan payların olması halinde, bu payların, satış süresinin bitiş tarihinden itibaren üç işgünü içerisinde, Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da oluşacak fiyatların ortalamasından aşağı olmamak üzere, bedelleri tam ve nakden ödenerek Şirketimizce satın alınmasına, karar vermiştir.

Teknosa'nın gerçekleştirmeyi planladığı bedelli sermaye artırımında, Şirketimize ait Teknosa sermayesinin %50,01'ini temsil eden paylara ait yeni pay alma (rüçhan) haklarının tamamı, bedelleri tamamen ve nakden ödenerek Şirketimizce kullanılacaktır. Ayrıca, yeni pay alma hakkı kullanılmayan ve daha sonra Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da satılamayan pay olması halinde, bu paylar da Şirketimizce satın alınacaktır.

Bedelli sermaye artırımının tamamlanmasıyla birlikte, Şirketimizce Teknosa'ya asgari 136,5 milyon Türk Lirası nakit fon girişi sağlanmış ve Şirketimizin Teknosa sermayesindeki payının en az %50,01 düzeyinde korunmuş olacağı öngörülmektedir.

 

USDTRY

7,0190 seviyesinden güne başlangıç yapan Dolar kuru 7,0143 seviyesinde. Döviz kurunun güne satıcılı başladığı görülmüştür. USD/TRY için destek 7,00 destek seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 7,0000 - 6,9800

Direnç: 7,0400 - 7,0600

EURTRY

Sabahın erken saatlerinde 8,5328 seviyesinden işlem gören Euro, 8,5383 seviyesinde. Döviz kurunun güne alıcılı olarak başladığı görülmüştür. İzlenmesi gereken ilk direnç 8,5700 seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 8,5200 - 8,5000

Direnç: 8,5700 - 8,6000

EURUSD

1,2152 seviyesinden günün açılışını yapan EUR/USD paritesi şu saatlerde 1,2168 seviyesinden işlem görüyor. Paritenin güne alıcılı başladığı görülmüştür. Kur için direnç 1,2200 seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 1,2200 - 1,2100

Direnç: 1,2200 - 1,2200

XAUUSD

1808 seviyesinden güne başlayan Ons Altın, seviyesi civarında işlem görmekte. Değerli metalin, güne başlangıcını alıcılı yaptığı görülmüştür. Ons Altın için ilk direnç 1818 seviyesi olarak kullanılabilir.

Destek: 1.808 – 1.802

Direnç: 1.818 – 1.822

BRENT

Erken saatlerde 64,91 seviyesinden başlayan varil cinsinden Brent petrol sabah saatlerinde 65,37 seviyesinden alım satım görüyor. Brent petrolün güne alıcılı başlangıç yaptığı görülmüştür.

 

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Aşılanma oranları artıyor
 
Destek paketi beklentileri ve enflasyon endişeleri piyasaların takibinde yer alıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küresel piyasalar
Haftanın son işlem gününde ABD piyasaları sabah saatlerinde alıcılı seyir ...
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BİST100’de Fitch'in görünüm revizyonu sayesinde yukarı yönlü ...
Haftanın odak noktasında FED var
Makroekonomik verilerin seyri, enflasyon beklentilerindeki artış, tahvil ...
 
Powell haftası
ABD ekonomisinde virüsün negatif etkileri özellikle istihdam dinamiklerini ...
Bu hafta ne oldu
Bu hafta yurt içi piyasaların odağında TCMB’nin faiz kararı vardı. Merkez, ...
TL Mevduat ve TL kredi faizleri azaldı
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 12 Şubat haftasında ...
 
Altının kayıplarını altıncı gününe taşıdı
Paladyum ise diğer kıymetlilere ayak uydurarak, kırmızıda bir günü geride ...
Piyasalar destek bulmakta zorlanıyor
Korona virüs vaka sayılarındaki artışın hız kesmesi ve aşı dağıtımında ...
Faiz kararı
Bugün odaklar TCMB’nin 14:00’deki faiz kararında olacak. (İnvestaz Yatırım)
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri