Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>ASAYİŞ
23 Mart 2024 Cumartesi - 09:15

Gümrük Muhafaza ekiplerinin kaçakçılara yönelik operasyonları sürüyor

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince kaçakçılara yönelik operasyonlar düzenlenmeye devam ediyor. Bakanlık bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin kaçakçılara yönelik operasyonları sürüyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekiplerince, İstanbul, Kırklareli, Edirne ve Van’da gerçekleştirilen operasyonlarda, piyasa değeri yaklaşık 114 milyon lira olan 109 kilogram uyuşturucu madde, ele geçirildi.

Kocaeli’de gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda yaklaşık 90 milyon lira değerinde kaçak oto parçası ve Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda ise yaklaşık 10 milyon 500 bin lira değerinde muhtelif kaçak eşya ele geçirildi. Pendik Limanı’nda kerestelerin içerisine gizlenmiş binlerce kaçak sigara yakalanırken yılın ilk çeyreğinde yakalanan kaçak altın değeri ise 700 milyon lirayı buldu.

Ticaret Bakanlığı’na bağlı İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza ekiplerince narkotik suçlarla mücadele çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza NARKOKİM ekiplerince gerçekleştirilen detaylı risk analizi çalışmaları ve yoğunlaştırılmış kontroller neticesinde şüpheli yolcular ve kargo gönderileri sıkı takibe alınıyor. Dedektör köpek ve x-ray taramaları marifetiyle yapılan aramalarda şüpheli olduğu tespit edilen yolcu ve kargo eşyası detaylı aramaya tabi tutuluyor.

Bu kapsamda, mart ayının ilk haftasında İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri neticesinde, yolcu ve kargo eşyası içerisine gizlenmiş, yaklaşık piyasa değeri 34 milyon lira olan, 49 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığından alınan kararlar doğrultusunda söz konusu eşyalara el konularak şahıslara ilişkin tahkikat başlatıldı.

4 ilde 5 ayrı operasyon düzenlendi

Gümrük Muhafaza ekiplerince, İstanbul, Kırklareli, Edirne ve Van illerinde yürütülen beş farklı operasyon düzenlendi.

Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen narkotik risk analizleri ve araç, yolcu kontrolleri kapsamında, Kapıköy, Dereköy, Kapıkule Gümrük Kapıları ve İstanbul Havalimanı NARKOKİM ekiplerimizce gerçekleştirilen beş farklı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 80 milyon lira tutarında 60 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kocaeli’de iki ayrı operasyonda 4 bin 326 adet oto parçası ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadele kapsamında Kocaeli’de 2 ayrı operasyon düzenledi.

Kocaeli’de gerçekleştirilen ilk operasyonda, Türkiye’ye gelen iki konteynerin ekiplerce şüpheli olduğu değerlendirilerek x-ray tarama sistemine sevk edildi. Yapılan tarama işleminde şüpheli yoğunluklar gözlemlenmesi üzerine fiziki arama işlemi gerçekleştirildi.

Detaylı arama işlemi sonucu naylon poşetlere konulmuş, orijinal olduğu belirlenen; çeşitli markalara ait 2 bin 776 adet hava yastığı, 19 adet ekran, 9 adet far, 106 adet gösterge paneli, 13 adet araç parçası ve bin 280 adet araç beyni olmak üzere toplamda 4 bin 203 adet oto parçası ele geçirildi.

Kocaeli’de gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan risk analizi çalışmalarında şüpheli olarak değerlendirilen bir konteyner mercek altına alındı. Yapılan incelemeler sonucu x-ray tarama sistemine sevk edilerek fiziki aramaya tabi tutulan konteynerde yasal yükün içerisine gizlenmiş halde kullanılmış olduğu tespit edilen 123 adet oto motor parçası ele geçirildi.

Ele geçirilen oto parçalarının yaklaşık piyasa değerinin 90 milyon lira olduğu tespit edildi. Olaylarla ilgili soruşturmalara Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediliyor.

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 10 milyon 500 lira değerinde muhtelif kaçak eşya yakalandı

Gümrük Muhafaza ekiplerince, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda şüpheli bir tırda yaklaşık 10 milyon 500 bin lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi.

Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmaları kapsamında bir tır mercek altına alındı. X-ray tarama sistemine sevk edilen ve yapılan tarama sonucunda şüpheli yoğunluklar gözlenmesi üzerine detaylı arama işlemi gerçekleştirilen araçta yasal yükün arasına gizlenmiş halde 15 bin adet elektronik sigara, 40 adet kulaklık, 10 adet telsiz ve 3 adet püskürtme tabancası ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak eşyaların yaklaşık piyasa değerinin 10 milyon 500 bin lira olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturmaya Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediliyor.

-Pendik Limanı’nda kereste içerisinde binlerce sigara yakalandı

Yapılan risk analizi çalışmaları sonucu Pendik Limanı’na gelen bir araç mercek altına alındı. X-ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edilen araçta yapılan detaylı aramada araç içerisinden çıkan kerestelerin bir kısmının diğerlerinden daha uzun bir kısmında baş kısımlarına ekleme yapıldığı tespit edildi. Belirlenen keresteler kesilmek suretiyle açıldığında kereste içerisinin paket sigaralarla doldurulduğu tespit edildi. Toplam 125 bin adet kaçak paket sigara ele geçirildi. Ele geçirilen sigaranın piyasa değeri yaklaşık 7 milyon 125 bin lira olarak hesaplanırken olayla ilgili soruşturma Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediliyor.

-Yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 700 milyon lira değerinde kaçak altın ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekipleri yılın ilk çeyreğinde ülkenin ticari hayatının yararı esas alınarak, her yıl olduğu gibi 2024 yılı ilk çeyreğinde de yeni rekor yakalamalara imza atıldı.

Ekipler tarafından gerçekleştirilen risk analizi, istihbarat çalışmaları ve rutin kontroller esnasında şüpheli olarak tespit edilen şahıs ve araçlara yönelik Türkiye genelinde yapılan detaylı araştırma ve incelemeler neticesinde, ilginç yöntemler kullanılmak suretiyle ülkeye getirilmeye çalışılan kilolarca yasa dışı altın tespit edildi.

2024 yılı ilk çeyreğinde kaçak altın yakalamalarında değer bakımından bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2598 oranında bir artış yaşandı. Bu doğrultuda, söz konusu dönemde yaklaşık değeri 700 milyon lira olan yaklaşık 364 kilogram ağırlığında kaçak altın ele geçirildi.  Olaylarla ilgili soruşturmalara, ilgili Cumhuriyet Savcılıkları nezdinde devam ediliyor.

Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde yaklaşık 922 milyon lira değerinde kaçaklık önlendi.

Hibya Haber Ajansı

 
Bakan Yerlikaya: Şehir eşkıyalığına özenenleri adalete teslim etmekte kararlıyız
 
Bakan Özhaseki, Dünya Meteoroloji Günü’nü kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: Şehir eşkıyalığına özenenleri adalete teslim etmekte kararlıyız
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, araç içerisinden hedef gözetmeksizin ateş ...
1 polis şehit oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis memuru Furkan Bor’un şehit olduğunu açıkladı.
8 ilde “Bozdoğan-15” operasyonu: 24 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı ...
 
Akdeniz’de deprem
Akdeniz’de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Rize'de 20 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi
RİZE - 22.03.2024 - HİBYA - Rize Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 22 şubat-22 ...
Sibergöz-28 operasyonlarında 34 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Giresun, Niğde, Osmaniye ve Zonguldak merkezli ...
 
Komando ihtisas kursiyerleri 'Şiddetli Soğuklarda Muharebe Tatbikatı' yaptı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 34’üncü dönem ...
Bakan Tunç: Münhal noterliklere 149 noterimizin atamalarını gerçekleştirdik
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Noterlik Kanunu kapsamında münhal noterliklere ...
Bakan Yerlikaya: Emniyet mensubu olduğunu iddia eden şahıs yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet mensubu olduğunu iddia ederek akan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri