Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>GÜNDEM
4 Aralık 2021 Cumartesi - 21:23

Erdoğan, Siirt'te kanaat önderleriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Erdoğan, Siirt te kanaat önderleriyle bir araya geldi

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bedeli 2,5 milyar lirayı geçen 75 eser ve hizmetin toplu açılış törenini yaptık. Meydanda bizleri bağrına basan Siirtli kardeşlerimizin heyecanına coşkusuna sevincine bir kez daha ortak olduk.

Türk Katar ortaklığı ile kurulan bu tesis hem ilk etapta 500 daha sonra da 3000 kardeşimize istihdam sağlayacak hem de ülkemizin çinko ihtiyacının yarısına yakınını karşılayacak.

Göz bebeğimiz kara gün dostumuz Siirt'e aşkla hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Biz 84 milyonun tamamının kalbine dokunmaya gayret edip teşkilatlarımız da milletvekillerimiz de bakanlarımıza kapısı çalınmadık ev hali tırı sorulmadık insanımızı bırakmamak için ter döktük.

Toplu açılış törenleri yanında ya parti teşkilatlarımızda ya da o şehrin sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeye ihtimam gösteriyoruz. Tıpkı bugün burada olduğu gibi ilim irfan liyakat sahibi hocalarımızla kanaat önderleri biz de büyüklerimizle milletimizin bizatihi kendisi ile görüşmeler yapıyoruz.

Bu görüşmelerimizi fikir tercihlerimizi artırarak sürdüreceğiz sivil toplum buluşmaları teması altında inşallah bundan sonra da toplumumuzun farklı kesimleri ile bir araya geleceğiz. Bu ihtiyacın özellikle son dönemde ülkemizde kendisini daha fazla hissettirdiğini görüyorum.

Sizlerde hadiseleri yakından takip ediyorsunuz. 2023'e giden süreçte millete hiçbir şey vaat edemeyenler bu açıklarını Türkiye'yi gerek insanlarımızı kutuplaştırıyor.

Kamu görevlilerinin tehdit edilmesi halkın yarasının siyasi tercihlerinden dolayı gayri milli ilan edilmesi milli ülkenin mega projelerini sabote edilmesi şehit yakınlarımıza edepsizlik yapılması muhalefetin provokasyon siyasetinin örneklerinden sadece birkaçıdır.

Kalkıp da bu ülkede %52 oy ile Cumhurbaşkanı seçilen ve %52 gayri milli kabul eden bir gayrimeşru zihniyeti milletimin takdirlerine özellikle milletimin takdiri belirleyicidir. %52'yi siz nasıl gayri milli kabul edersiniz böyle bir anlayış olabilir mi?

Demek ki bunlar kendilerini ifade ediyorlar yani biz gayri milliyiz diyorlar.

Girdiği bütün seçimlerden kaybederek çıkan bu zihniyetin bu ülkede ulaşacağı yerin ne olduğunu benim değerli kardeşlerim sizler en iyisi ile bilirsiniz.

70 yıllık sancılı demokrasi tarihinde çok acı çekmiş operasyona maruz kalmış gencecik evlatlarını sokak kavgalarında kurban vermiş bir millet olarak bu oyuna asla siyasi dönüştürülmesine siyasetin tabiatında var olan atışmaları bir kör dövüş haline gelmesine izin veremeyiz.

Sırf birkaç günlük siyasi çıkar uğruna kimsenin özellikle de sorumluluk makamında olanların ateşe benzin dökme hakkı yok. Nefret ve gerilim siyasetini körüklemenin başta bu işlemden medet umanlar olmak üzere kimseye faydası dokunmaz.

Her zaman söylüyorum. Burada bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Aynı düşünmek aynı fikirleri paylaşmak meselelere aynı pencereden bakmak zorunda değiliz.

Ancak aynı ülkenin vatandaşları olarak birbirimizi anlamak dinlemek birbirimizle empati kurmak durumdayız.

1000 yıldır kardeşçe yaşadığımız bu topraklar da bundan sonra da bir ve beraber olarak yaşama iradesini ortaya koymalıyız.

Türkiye geçtiğimiz 19 yılda gerek demokrasi gerekse ekonomik refah bakımından bir sessiz devrim yaşamıştır. Bunu biz söylemiyoruz ha bunu batı söylüyor. Türkiye'de bir sessiz devrim var dediler ama tabi bize her türlü yanlış yaptılar.

Eğitimde sağlıkta adalette emniyette ulaşımda tarımda dış politikada altyapıda üst yapıda İnstagram'da sosyal yardımlarda Türkiye'ye hamdolsun çağ atlattık.

Eski Türkiye'nin o inkârcı dışlayıcı tahkir edici nobran diline bir son verdik. İnkar politikalarını red politikalarını asimilasyon politikalarını bir daha geri gelmemek üzere terk eder özellikle kardeşliğimizi pekiştirecek dayanışmamızı güçlendirecek özgürlükleri genişletecek çok önemli reformlar gerçekleştirdik.

Bu demokratik hamleleri vesayete teröre bölücü terör örgütünün destekçilerine rağmen hayata geçirdik.

Kısa süre önce bizzat terör örgütü elebaşının çözüm süreci ile ilgili yaptığı itiraf bu gerçeği bir kez daha göstermiştir.

Terör örgütünün yaşadığı hezimetler arttıkça kim bilir daha neler ne itiraflar ne kalleşlikle ne tür atıklar ortaya sonuçlanacaktır.

Zaman geçtikçe bölücü örgütün ülkemiz ve bölgemiz ile ilgili kirli emelleri olan emperyalistlerin taşeronluğunu yapan bir kiralık katil sürüsü olduğu çok daha net görülecektir.

Terör sorununu ülkemizin gündeminden tamamen çıkarınca sınırlarımız içinde ve dışında mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir daha bölgede yaşayan kardeşlerimin başına terör belasının musallat edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Devletimizin tüm birimlerinin bu konudaki kararlılığı tamdır. Bölücü terör örgütü gibi örgütün siyasi ve sivil toplum görünümlü uzantıları da eninde sonunda bir tercih yapmak zorunda kalacaktır.

Ya hukuk demokrasi ve anayasa içinde kalacaklar ya da yargıya hesap vermekten kaçamayacaklardır.

Türkiye'nin de bölgemizin de geleceğinde teröre ve kandil uzantılı siyasete olmadığının altını burada bir kez daha çizmek istiyorum. Siirtli kardeşlerimizin de desteğiyle yaklaşık 40 yıldır insanımızın kanını ülkemizin de kaynakları adeta bir sülük gibi emen bu beladan ebediyen kurtulacağımıza inanıyorum.

Her sosyal meselede olduğu gibi milli birlik ve dirliğimizi güçlendirilmesi çabalarında da sivil toplumun yeri doldurulamaz sivil toplumun ve kanaat önderlerinin sahip çıktığı bir sorunun kalıcı olarak çözülmesi mümkün değildir.

Devletimiz elbette büyüktür güçlüdür.

Özellikle istikbalimizin teminatı olan gençlerimize ulaşmanın onların gönül dünyalarına hitap etmenin mücadelesini birlikte vereceğiz. Bizim terörün vahşi dişlerine katılacağımız tek bir gencimiz bile yok.

Bir olacağız iri olacağız diri olacağız beraber olacağız kardeş olacağız. Her zemin ve her fırsatta Türkiye olacağız. Biz sağlam durursak biz elimizden gelenin en iyisini yaparsak Allah'ın izniyle kimse bizi yolumuzdan alıkoyamaz.

Biz çalışır üretir koşar ve gayret gösterirsek Türkiye'nin büyümesine güçlenmesine kimse mani olamaz.

 


Hibya Haber Ajansı

 
Erdoğan, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi’nin açılışına katıldı
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi’nin açılışına katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi’nin açılışını yaptı.
''Türkiye'' markasını güçlendirmek için yeni bir adım
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, tüm uluslararası ...
Yanık: “Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nu güçlendiriyoruz”
Bakan Derya Yanık, engelli hakları konusunda ulusal düzeyde güçlü bir ...
 
"MEB Kültür Yayınları” mobil uygulamada
Millî Eğitim Bakanlığı, kültür yayınlarının tamamını dijital ortama taşıdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cinayet mağduruyla görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da ayrıldığı eşi tarafından ...
Aydemir AK Parti Gençlik Kollarını örnek gösterdi
Aydemir, gençlerin AK Partiye üye olmak için bir teveccüh ve ilgi gösterdiğini ...
 
Resmi Gazete başlıkları
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 02/12/2021 Tarihli ve 10596, 10597 ve 10598 Sayılı Kararları.
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre düşüş yaşandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri