Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
HABERLER>GÜNDEM
2 Aralık 2021 Perşembe - 19:46

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan “Engelsiz CİMER” uygulaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dünya Engelliler Günü kapsamında görme engellilere yönelik “Engelsiz CİMER” ve sesli kitaplardan oluşan “Kulak Ver Projesi”ni hayata geçirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ndan “Engelsiz  CİMER” uygulaması

İletişim Başkanlığı, Dünya Engelliler Günü kapsamında görme engellilere yönelik “Engelsiz CİMER” ve sesli kitaplardan oluşan “Kulak Ver Projesi”ni hayata geçirdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun:

“Engelli vatandaşlarımızın tüm hak ve imkanlardan eşit bir biçimde yararlanabilmelerine, toplumsal hizmetlere, bilgiye, iletişim araçları ve mecralarına kolaylıkla ulaşmasına büyük önem veriyoruz”

“Bu kapsamda Engelsiz CİMER uygulamasının ilk ayağını hayata geçiriyoruz. Görme engelli vatandaşlarımız kendilerine özel uygulama destekleriyle artık CİMER’e kolayca başvuru yapabilecek ve verilen cevap ile başvuru hareketlerini inceleyebilecek.”

“Devreye aldığımız Kulak Ver Projesi ile de görme engelliler farklı dillerdeki sesli kitaplarımıza rahatlıkla erişim sağlayabilecek.”

 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında iki yeni uygulama hayata geçirildi. Başkanlık tarafından görme engellilere yönelik Engelsiz CİMER uygulaması ve  sesli kitaplardan oluşan “Kulak Ver Projesi” erişime açıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede engelli vatandaşların tüm hak ve imkanlardan eşit bir biçimde yararlanabilmelerine,  toplumsal hizmetlere, bilgiye, iletişim araçları ve mecralarına kolaylıkla ulaşmasına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Engelli bireylerin kamu kurumlarına erişimlerinin kolaylaştırılması ve toplumsal yaşamda fırsat eşitliğine tam anlamda kavuşmaları amacıyla “Engelsiz CİMER Projesi”nin ilk ayağı olan görme engellilere yönelik uygulamayı devreye aldıklarını bildiren Altun, bu kapsamda vatandaşların her türlü şikayet, talep, görüş-öneri, istek, ihbar, bilgi edinme ve teşekkür amaçlı başvurularını CİMER üzerinden kolayca yapabileceğini belirtti.              

Söz konusu uygulama ile bu yıl yaklaşık 6 milyon başvuru yapılan CİMER’in görme engelli vatandaşlara daha etkin, hızlı, kaliteli ve güvenilir bir kamu hizmeti sunulmasına katkı sağlayacağına dikkati çeken Altun, şunları kaydetti:

“CİMER milletle devlet arasındaki köprüyü güçlendirmeye ve engelleri kaldırmaya devam ediyor. Engelsiz CİMER Projesi ile görme engelli vatandaşlarımız kendilerine özel uygulama destekleriyle CİMER’e kolayca başvuru yapabilecek ve verilen cevap ile başvuru hareketlerini inceleyebilecek. Görme engelli vatandaşlarımız mevcut bilgisayarlarında kullandıkları ekran okuyucularla CİMER’e başvuruda bulunabilecek. Bir sonraki aşama olan  işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız da hızla devam ediyor. “

 “Kulak Ver Projesi”  ile farklı dillerde sesli kitap imkanı

Başkanlığın önemli bir diğer çalışmasının da “Kulak Ver” uygulaması olduğunu anlatan Altun,sesli kitap platformu ile görme engelli bireylerin yayınlara kolay bir şekilde erişim sağlayabileceğini söyledi.

Proje ile vatandaşların yayınlara erişiminde çeşitliliğin de artacağına dikkati çeken Altun,“Devreye aldığımız platform ile yayınlarımızın farklı dillerde çevirileri de sesli kitap olarak erişime açılacak. Aynı zamanda bu platform üzerinden sesli betimlemesi yapılan kitaplarımıza da ulaşılabilecek. Bu çerçevede ilk olarak ülkemizin tanıtımının yapıldığı Türkiye’nin Sırları kitabımızın görsel içerikleri4 farklı dildesesli betimlenerek görme engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Vatandaşlarımız sesli kitaplarımıza https://kulakver.iletisim.gov.tr  linki ile üzerinden erişebilecek, ayrıca “Kulak Ver” isimli mobil uygulamamız üzerinden yayınlarımızı dinleyebilecek.” ifadelerini kullandı.

Altun, Başkanlıkça erişime açılan sesli kitapların “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi (Türkçe/İngilizce),  Türkiye - Libya Mutabakatı (İngilizce ), Turkey’s Counter Terrorism Perspective (Almanca/Arapça/Rusça ) ,Türkiye’nin Doğu Akdeniz Stratejisi (Türkçe) ,Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki Hakları ve İddiaları (Türkçe/İngilizce), Yukarı Karabağ’da 44 Günde Gelen Zafer (Türkçe /İngilizce/Rusça), Engelsiz Erişim ve İletişim (Türkçe), Yüzyılın İşgali: Tek Taraflı Planların Gölgesinde Filistin (Türkçe/İngilizce/Arapça),  Preveze Deniz Zaferi (Türkçe), Türkiye’nin Yeşil Kalkınma Devrimi (Türkçe/İngilizce)” olduğunu kaydetti.

“Engelsiz iletişim hizmetlerini geliştirmeyi hedefliyoruz”

Engelli bireylerin toplumsal hizmetlere, medya ürünlerine, eğitim ve araştırma olanaklarına rahatça erişebilmeleri ve yaşam kalitelerini yükseltebilmeleri amacıyla medyadaki çeviri hizmetlerinin önem taşıdığına dikkat çeken Altun, bu kapsamda İletişim Başkanlığı olarak Hacettepe Üniversitesi’nin iş birliğiyle “Engelsiz Erişim ve İletişim” kılavuzu hazırladıklarını bildirdi.

Kılavuzun alanındaki en kapsamlı ve derinlikli çalışma olma iddiasını taşıdığını belirten Altun, bu çalışma ile engelsiz erişim ve iletişim alanındaki çalışmaların ve araştırmaların önemi konusunda farkındalığı artırmayı ve engelsiz erişimi destekleyecek çalışmalara ışık tutmayı amaçladıklarını vurguladı.

Başkan Altun, “Bu ülkemiz için yeni sayılabilecek bir alan. İletişim Başkanlığı olarak engelli vatandaşlarımızın  hizmet ve olanaklara sorunsuz ve çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde erişebilmeleri için gayret gösteriyoruz. Bu alandaki farkındalığı artırmak için şüphesiz medyamıza ve iletişim alanında hizmet sunan kişi ve kurumlara da çok önemli görevler  düşüyor.  Engelli vatandaşlarımıza çeviri hizmetinin sunulması için işaret dili başta olmak üzere altyazı, brail alfabesi gibi ihtiyaçların giderilmesi son derece önem arz ediyor. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye’de engelsiz erişim ve iletişim hizmetlerini geliştirmeyi hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı

 
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden ayrıldı
 
AB'nin Türkiye'deki İnsani Yardım programına 325 milyon avroluk ek destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden ayrıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ...
Bakan Koca: "Yeni varyantlar çıkması beklenen bir durum, edişe verici bir gelişme yok"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.
Aydemir Türkmenistan’daki gözlemlerini paylaştı
Aydemir, hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkmenistan’a ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre düşüş yaşandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası'na katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası'na katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
Merkez Bankası'ndan müdahale
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, müdahale duyurusu yaptı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri