Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>ASAYİŞ
4 Aralık 2021 Cumartesi - 20:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile Diğer Projelerin Resmî Açılış Törenine katılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt te

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

33 ay aradan sonra Siirt'te olmaktan tekrar sizlerle kucaklaşmaktan memnuniyet duyuyorum.

Bu şehir hayatımın önemli bir dönüm noktalarında bana eşlik etti. Siirt okuduğum bir şiir sebebiyle hapse atılarak siyasi hayatını sona erdirmek istediler.

Şehrimize kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 2.5 milyar lirayı geçen 75 kalem eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

Hani bizde bir söz var ya yiğit düştüğü yerden kalkar bu sözcüğü hayata geçiren demokrasi ve kalkınma mücadelemizde de hep yanımızda oldu.

Yılda 50 bin ton üretimle başlayıp ilave yatırımlarla önce 120 bin tona sonra 250 bin ton kapasiteye kadar çıkacak bu tesis şehrimize yapılan en büyük sanayi yatırımıdır.

Siirt-Eruh yolu üzerindeki Zarova Köprüsü’nün açılışını da bugün burada resmen yapıyoruz. 57 km'lik yolun en kritik yeri olan Botan Çayı’nın üzerinden geçen Zarova Köprüsü güvenli, hızlı, konforlu bir ulaşım sağlayacaktır.

Bedeli 400 milyon doları bulacak tesis üretim kapasitesini kısa bir sürede ülkemizin çinko ihtiyacının %440'ını karşılayacak.

Böylece kazandığımız parayı milletimizin refahını artırmak için kullanacağız diyoruz ya hedefimize işte bu tür yatırımlarla ulaşacağız. Bu tesis tek başına ülkemizi yatırım istihdam üretim ihracat ve büyüme kurulu yeni ekonomi programımızın ne derece doğru olduğunun ispatıdır.

Siirt'ten Hakkari'ye kadar bu tesisin geniş faaliyet alanında artık terörü teröristlerin saldırılarını değil üretimi istihdamı konuşacağız.

Adı terörle değil inşallah yatırımla anılmaya başladıysa güçlü Türkiye'nin inşası hedefe emin adımlarla yürüyoruz demektir.

İnsanlar artık rahat için buradan başka yerlere gitmeyecek tam tersine gidenler geri dönmeye başlayacak.

Bu tesisin inşaatının salgın şartlarına rağmen temel atma töreninin üzerinden 18 ay gibi bir süre geçmeden tamamlanmış olması da ayrıca önemlidir.

Bugünkü toplu açılış törenimiz de ayrıca 575 milyon liralık bir yatırım olan Şirvan Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni de hizmete açıyoruz.

Siirt Eruh yolu üzerindeki Zara Ova Köprüsü'nün açılışını da bugün buradan resmen yapıyoruz.

Siirt Belediyemizin kendi imkanlarıyla ve çeşitli kurumlarımızın destekleriyle hayata geçirdiği çok sayıda yatırım var Kızlar Tepesi, Gürses Caddesi Mezbaha Binası İtfaiye Binası ilçe otogarı trafik eğitim parkı asfaltlama parke taşı döşeme kanalizasyon hattı meydan genişletmesi gibi bu yatırımları da resmen bugün hizmete açıyoruz.

Bu  yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı kurumlarımızı belediyelerimizin özel sektörümüzü ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Siirt'in parlayan yıldızını destekleyecek yeni atılımlar yeni yatırımları şehrimize kazandırmayı sürdüreceğiz. Temeli atılmaya hazırlanan fabrikalardan okullara spor tesislerinden hizmet binalarına kadar tüm bu yatırımların da şimdiden şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bizim gündemimizde ülkemize daha fazla eser kazandırmak milletimize daha çok hizmet etmek için yaptıklarımız ve yapacaklarımız var.

Türkiye'de demokrasiyi geliştirmek hak ve özgürlükleri genişletmek için verdiğimiz mücadelenin en yakın şahidi sizlersiniz.

Bu ülke insanların inançlarını yaşamasını engellemek için hoyratça üzerine gelindi. Halkının temel ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımlardan mahrum bırakıldığı günlerden geçtik. Türkiye'nin makus talihini yenmek için harekete geçen herkesin önü ya idam sehpaları ile ya türlü tuzaklarla kesildi.

Milletimiz AK Parti iktidara getirdiğinde bizden işte bu asırlık engelleri aşmamızı bekliyordu.

Allah'ın yardımı ve sizleri adım adım bu engellerin üstesinden geldik.

Ana muhalefetin başında bir zat var bu zat Merkez Bankasından randevu istiyorum Merkez Bankası ona göre bağımsız değil ya ve Merkez Bankası bu beyefendiye randevu veriyorlar. Merkez Bankasından brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp Merkez Bankası'nın aleyhinde konuşmaya başlıyor.

Hani bağımsız değildi bak sana randevu verdiler fakat bunlar da edep adap yok.

Şimdi de Türkiye İstatistik Kurumunu ara randevu filan almadan oraya da gitmek istedim.

Gittiler İstatistik Kurumunun önünde bir Genel Başkan orada gösteri yapıyor.

Devletin bu kurumları şamar oğlanı değil ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil ne oldu randevu vermediler.

Ben randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptı.

Bay Kemal bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren bunları bileceksin sen örgütler ile omuz omuza gidebilirsin.

Onlara randevusuz da gidebilirsin. Ama devletin kurumları ciddidir. Buralara öyle rastgele giremezsin  gidemeyeceksinde.

Devletimiz kurumları gerekli ayıklamayı yapıyorlar. Biz dimdik ayaktayız.  Yeter ki siz bize bu gücü verin ve biz de bununla beraber yola devam edin.  Ülkemizin başına toplanan baskı ve zulüm bulutlarını sizinle beraber birer birer aştık.

Şimdi de bu güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde Türkiye dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına dahil etmek için yeni bir atılım başlattık. Bu mücadeleyi tıpkı daha önceki demokrasi hak özgürlük kalkınma mücadelelerimiz gibi milletimizin tamamı için veriyoruz.

Gençler  sizleri çok seviyorum. Siz var ya siz TEKNOFEST gençlerisiniz. TEKNOFEST gençliği olarak yapay zekayı siz oluşturacaksınız bay Kemal'in dediği gibi değil.

Maalesef birilerinin tek kişi tek gücü tek mesaisi ülkemize kazandırdığımız her eseri ve hizmeti engellemeye çalışmak olmuştur.

TÜİK dünyada ilk 20 içerisinde yer alan bir kuruluştur.

Geçmişleri tarihlerimiz milletimize faşizan baskılarla dolu bir kesim var.

Ülkede bu da bizim hizmetimizdir diye gösterebilecekleri tek dikili ağaçları inşa ettikleri tek bir eserleri olmayan  insanların hayatını kolaylaştıran tek bir adımları yoktur.

CHP'nin hem merkezi hem sembolü olduğu bu zihniyet yine arsızca ortada dolaşarak siyaset adı altında milleti ve devleti tahkir edecek işler yapıyor.

CHP'nin başında ki kişi siyasette bize gücü yetmeyince anayasa ve yasalar düşünme hareket etme dolayısıyla kendisine mukabele imkanı olmayan devlet memurlarına saldırmaya başladı.

Siyaset yanına topladığın azgın bir güruhla Merkez Bankası TÜİK  gibi kamu kurumlarını basmak ağzından köpükler saçarak memurlara hakaret etmek hiç değildir.

Siirt burada buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. "Kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi bırak da  siyaset meydanında çık karşımıza."

Tabii bu işler kaset kumpası ile genel başkanlık koltuğuna oturmaya benzemez.

Mersin'de de böyle bir kalabalık toparlayamadı.

Siyasette bu zat aslında bizim sikletimiz değil Genel Başkan olduğu günden beri tek bir seçimi bile kazanamayanlar bunu ortaya koyduğu öyle mi "kaybettiği her seçimin ardından gereğini yapacağım." dediği halde hala pişkince orada oturmaya da devam etmiştir.

Kılıçdaroğlu'nun kendi partisi içindeki meselesi bizi ilgilendirmez. Ama milletimizin değerlerine saldırır ülkemizin çıkarlarına zarar verirse karşısında bizi bulur. Aynı şekilde polisiyle askeri ile hakim savcısıyla memurumuza işimize iş insanımıza esnafımıza çiftçimize muhtarımıza sataşırsa karşısında yine bizi bulur.

Gitsin kendi çöplüğünde eşelensin. Bu ülkenin tertemiz insanlarına çalışanlarına üretenlerine bulaşmasın! Biz ülke tarihinin en kritik ekonomik atılımına hazırlamak için her türlü risk alıyor yedi düvele meydan okuyorken gece gündüz çalışıyoruz!

Küçük siyasi şovlarla siyasi çıkar peşinde koşuyor siyaseti çirkeflik sananların ülkede millete de hayrı dokunmaz.

Biz diyoruz ülke yatırımla istihdamla büyüteceğiz. Bunların yanında varsa kim var terör örgütünün beslediği malum parti var bunların varsa daha iyi bir alternatifleri söylesinler.

Erdoğan'a bu milletin %52'si oy verdi. Sen kimsin de Erdoğan'a oy verenlere gayri milli diyorsun ! Adama ne derler. Hadi oradan! Hadi! Sen önce kazanmayı öğren.

Bırakın yeminli Türkiye düşmanlarına göz kırpmayı, bırakın yalan yanlış bilgilerle insanları töhmet altına sokmayın.

Bırakın üç kuruşluk siyasi hesabı için memlekete çeyrek asır kaybettirecek zararlar vermeyi.

Bunların da siyasette kimlerle yürüdüklerini açıkça söylemeye cesaretleri yok.

Terör örgütünün beslemeleri ile beraber yürümüyorlar mı?

Bir yanlarına terör örgütünün güdümündeki parti bir yanlarına hala kendini tanıtmakta zorlanan bir başka partiyi almışlar, arkalarına da kırık dökük kim varsa takmışlar ülkeyi tek parti faşizmine sürüklemeye çalışıyorlar.

Demokrasi ve özgürlükler ne ekonomi ne dış politika konusunda herhangi bir program yok.

Soruyorum size bu kadar vizyonsuz bu kadar çapsız bu kadar küçük hesapçı bir ekip ülkenin bölgesel ve küresel düzeydeki çıkarlarını nasıl savunacak hepsini de 3 günde şamar oğlanına çevirirler.

Gerçi milletimiz her seçimde bunları şamar oğlanına çeviriyor ama anlamazlıktan gelip işlerine bakıyorlar Türkiye'nin en büyük sorunu işte bu çapsız muhalefet anlayışıdır.

Türkiye 70 yıllık demokrasi mücadelesinde tarihinin en üst seviyesinde bulunuyor.

Ülkemiz kalkınma mücadelesinin en güçlü altyapısına sahip ülkemiz salgın döneminde kökleri derinden sarsılan küresel ekonomik işleyişin yeni dengesinde gelişmiş ülkeler ligine çıkma fırsatı yakalamıştır. Avrupa'ya en yakın ve gerekli altyapıya sahip en büyük üretim merkezi dünyanın tamamına kolayca erişilebilecek potansiyeline de sahip üretim ve istihdam merkezi büyüme stratejimizin meyvelerini hızda topluyoruz.

TÜİK'e karşı çıkıyorsun peki o OECD'ye de mi karşısın? Gelişmekte olan ülkelerinde en yüksek büyümeyi biz yakaladık.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında dünyada en yüksek büyüme oranını biz yakaladık.

Bu CHP, IMF'cidir, ve bu CHP şu anda sözcüsü yetkilileri ile otellerin kulislerinde kulis atanlardır.

23 buçuk milyar dolar Haziran 2013'te bu borçların son taksitini de ödedik ve işi bitirdik.

Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolar elhamdülillah şimdi 126 milyar dolara çıktı.

CHP ve arkasındaki boş teneke benim Başbakan olduğum yerde yav senin sesin çıkabilir mi? Utanmadan sıkılmadan ben şunu yaptım ben bunu yaptım ya sen neyi yaptın?

Cudi'ye diye huzur geldi mi? Bestel Deresine  huzur geldi mi? Tendüre huzur geldi mi?

Siirt'te Allah'ın izniyle geceleri 10-11-12 herkes rahatlıkla sokağa çıkabiliyor mu?

Bay Kemal ne diyordu. Gel faizi 1'e indir ben de CHP olarak sana destek vereceğiz. Aynı bay Kemal şimdi ne diyor? Yüksek faiz diyor ya bunlar akşam başka sabah diyor.

Çalışanlara enflasyon ve fiyat artışına karşı koruyacak tedbirleri uyguluyoruz.

Sağlık sisteminin kritik kadroları olan uzman ve pratisyen hekimleri kamuda çalışmayı sürdürmelerini teşvik edecek ilave ücret artışları da yaptık. Öğretmenlerimiz için de yeni meslek kanunu ile ilave imkanlar getiriyoruz.

Diğer kamu çalışanlarının da haklarını gözetecek adımları atmayı sürdüreceğiz.

Önümüzdeki dönemde genel olarak istihdamı yükseltme yanında nitelikli işgücünü korumaya dönük bir ücret politikası izleyeceğiz.

Böylece ekonomide sağlanan olumlu gelişmeleri tüm kesimlerin faydasına olacak şekilde yayılmasını hedefliyoruz.

Yüksek fiyat artışlarının bir kısmı enerji ve gıda başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki aşırı yükselmeden kaynaklanıyor.

Piyasadaki açgözlü fırsatçılardır buradan sesleniyorum stokçulara sesleniyorum depolarda bütün bu malları stoklayanları yakaladığımız da gereken bedeli ödeyeceklerdir.

Döviz kurlarındaki artışla da yabancıların eli yanında zaman zaman bu açgözlülüğün izlerini görüyoruz. Çok da uzun olmayan bir sürede inşallah tüm bu fiyat hareketlerini kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir çizgiye oturtacağız.

Kardeşlerim tabii bu tabloyu kendi ülkesine inanmayanlara anlatamazsınız. Biz onlara yaptığımız yolları köprüleri yünelleri barajları havalimanlarını hastaneleri millet bahçelerini de anlatamamıştık. Biz onlara terör örgütlerini  güvenliğimizi sınırlarımız ötesinden başladığımızı da anlatamamıştık biz onlara ülkemizin uluslararası alandaki gücünü de anlatamamıştık varsınlar ekonomide başlattığımız tarihi değişimi de anlamasınlar.

19 yılda Siirt'e 12 milyar liralık yatırım yaptık.

Siirtli çiftçilerimize bugüne kadar 650 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik.

 


Hibya Haber Ajansı

 
Jandarmadan uyuşturucu operasyonları
 
''Türkiye'' markasını güçlendirmek için yeni bir adım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmadan uyuşturucu operasyonları
Jandarmanın Kırklareli, Antalya, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da düzenlediği ...
Eren kış-11 ŞENYAYLA Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Operasyonu başlatıldı
Operasyonda, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Güvenlik ...
“Türkiye Güven Huzur” uygulaması
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma ...
 
Tunceli'de çıkan çatışmada 1 asker şehit edildi
Tunceli'de, teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.
1 terörist ikna yoluyla teslim oldu
İçişleri Bakanlığı, 1 teröristin ikna yoluyla teslim olduğunu duyurdu.
Eren Kış-10 Çemçe-Madur Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi Operasyonu başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, Eren Kış-10 Çemçe-Madur Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat ...
 
4 terörist teslim oldu
İçişleri Bakanlığı, 4 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu.
Sınırı geçmeye çalışan 5 kişi yakalandı
İran'dan yasa dışı yollardan Türkiye'ye girmeye çalışan 5 kişi yakalandı.
Eren Kış-9 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş Operasyonu başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, Ağrı ve Iğdır illerinde Eren Kış-9 Şehit Jandarma ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri