Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>GÜNDEM
13 Ağustos 2022 Cumartesi - 21:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası açılış töreninde konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satı başları şöyle:

"İstanbul Medeniyet Üniversitemizin marka değere önemli katkı sağlayacağına inandığım yeni bir eseri daha hizmete sunmak için buradayız. Ziraat Bankamızın desteği ile tamamlanan kütüphanemizin merkezi derslik binasının hayırlı olmasını diliyorum. 

İlim ve irfan davamızı dünya çapında en iyi şekilde temsil etmek, üniversite medeniyettir ifadesini hayata geçirmek için samimetle çalışan rektörümüzü ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Bugün İstanbul Medeniyet Üniversitesi'ne yeni bir eseri daha hocalarımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunmak için buradayız.

Ülkemizin en büyük üniversite kütüphanesini açıyoruz. halihazırda ülkemizin en büyük kütüphanesi Ankara'daki Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan 5 milyon ciltlik kitap kapasitesine sahip Millet Kütüphanesi'dir. Buranın da haftanın her günü 24 saat açık olacağını, ikramların yapılacağını öğrenmekten memnuniyet duydum.

1 milyon cilt basılı kitap ve aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek fiziki büyüklüğüyle ülkemizin en büyük üniversitesini açıyoruz. Ülkemizin en büyük kütüphanesi Ankara'daki Beştepe'de külliyesinde yer alan hedef 5 milyon kitap kapasitesine sahip millet kütüphanesidir.

Kısa sürede 57 binin üzerinden okulumuzu kütüphanelerle buluşturduk. Bizim millet olarak medeniyet davamız, medeniyetimizi ihya etme sevdamız varsa, bunu kütüphaneler olmadan yapamayız.

İstanbul'da Rami Kışlası bu yıl inşallah orası da bitiyor. Büyükşehir il ve ilçe belediyelerimizin hizmete sunduğu millet kütüphaneleri de önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Ayrıca tüm okullarda kütüphaneler kurulmasını sağladık. Böylece kısa sürede 57 binin üzerinde okulumuzu kütüphane ile kavuşturduk. Kitap sayısını da 4 kat artırarak 70 milyona çıkardık. İnşallah Medeniyet Üniversitemizdeki gençlik bizleri yaradan Rabbimizin adıyla okuyor ve okumaya devam edecektir.

Bizim millet olarak medeniyet davamız, medeniyetimizi ihya etme sevdamız varsa bunu kütüphaneler yapmadan, olmadan yapamayız. Zira binlerce yıla sari medeniyetimizin esası tefekkür, ilim, irfan, kitabın ve hikmetin rehberliğinde yol yürümektir. Kültürümüzde ilim sahipleri gölgesinde soluklandığımız birer cennet ağacı, eserleri fikri açlığımızı giderdiğimiz meyveleri olarak görüyoruz.

Merhum Cemil Meriç okumanın iki ruh arasında bir mülakat yani hasbıhal olduğunu ifade ediyordu. Bize yüzlerce alimle dostluk kurup, onlarla feyizli sohbetlere dalma imkanı veren bir araç da kitaplardır. Gerçekten de her kitap bir alimdir. Her kitap bir dosttur. Her kitap bir alemdir. Hayret duygumuzun diri kalmasını kitaplara borçluyuz.

Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu buyuran inancımız bize beşikten mezara kadar ilimle meşgul olmamızı temsil ediyor. Bilgiyle donanmış, ilim yolculuğundan kopmamış bir milletin beka meselesi yaşamayacağıdır. Medeniyetimizin altın yıllarının, kütüphanelerimizin zenginliğiyle göz kamaştırıcı dönemler olması asla tesadüfi değildir.

Kitap ve kütüphaneyle irtibatını koparan milletlerin hayatta kalabilmesinin imkansız olduğunu biliyoruz. Edebiyat dünyamızın öncülerinden merhum Nuri Pakdil, okumadığın gün karanlıktasın buyuruyor. Çocukları, gençleri ve yetişkinleri kitapla buluşturacak, kitabı ve okumayı sevdirecek projeler üretmeyi istikbalimiz adına hayati önemde görüyoruz.

Her kitap bir alimdir. Her kitap bir dosttur. Her kitap bir alemdir. Hayret duygumuzun diri kalmasını kitaplara borçluyuz. İş bilenlerle bilmeyenler bir olurmu buyuran inancımız bize beşiktaş mezara kadar ilimle meşkul olmamızı tavsiye ediyor. Okullarımızdan başlayarak hayatımızın her alanının merkezine kitabı, okumayı dolayısıyla kütüphaneyi yerleştirmek istiyoruz.Medeniyetimizin temellerini okumak üzerine atan ecdad bilgiyi yitik malları olarak görmüş ve hayatları boyunca onun peşinde koşmuşlardır. Hakkı teslim edilmese de bizim medeniyetimizin dünya bilim ve kültür mirasına yaptığı katkı asla gözardı edilmeyecek büyüklüktedir.

Şehrinin giriş kapısında bilgi ve erdem kılıç ve silahtan üstündür yazan bir medeniyetin önce kendi tarihine ve birikimine sahip çıkması gerekir. Malesef uzunca bir süre bu konuda sıkıntı yaşadık. Vaktimizi ve enerjimizi başka alanlara yönelterek bu iklimden uzaklaştık veya uzaklaştırıldık.

Bugün dünyanın her alanda köklü bir değişimin sancılarının yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye sadece kendisi için değil gözünü ve kalbini bu ülkeye bu topraklara yöneltmiş koskoca bir coğrafyanın ve medeniyetin temsilcisi olarak bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak mecburiyetindedir.

Geçtiğimiz 20 yılda kurduğumuz altyapı üzerinde başlattığımız her kalkınma hamlesinin derinlikli ve kapsamlı anlamı vardır. Üniversitemizin adını İstanbul Medeniyet Üniversite olması rastgele değildir. Açılışını yaptığımız kütüphaneyi de herhangi eser, yatırım değil bu büyük fotoğrafın rengi, çizgisi olarak görmemiz gerekir.

İlmin, irfanın, erdemin gücünü kendine rehber edinen ecdadın izinden giderek eğitim, kültür, sanat, teknoloji ve insanla medeniyetimizi zirveye çıkaracağız. Bu düşüncelerle açılışını yapacağımız kütüphanemizin ve merkezi derslik binamızın hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum."


Hibya Haber Ajansı

 
İzmir'deki orman yangını
 
Asya borsaları Çin gündemiyle karışık seyretti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki orman yangını
İzmir'in Buca ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayazma Camii’nin ibadete açılış töreninde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayazma Camii’nin ibadete açılış töreninde konuştu.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "YSK'da bizim elimizdeki seçmen ...
 
Tahıl taşıyan 2 gemi daha Ukrayna'dan hareket etti
Milli Savunma Bakanlığı, tahıl taşıyan 2 geminin daha Ukrayna'dan ayrıldığını bildirdi.
13 ilin emniyet müdürü değişti
İçişleri Bakanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameyle ...
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan YİK sonrası açıklama
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Yüksek ...
 
Bakan Muş Pakistan’a gidiyor
Ticaret Bakanı Mehmet Muş,12 Ağustos 2022 tarihinde Pakistan’ın başkenti ...
Tahıl yüklü bir gemi kötü hava koşulları nedeniyle Ukrayna'dan ayrılamadı
Tahıl sevkiyatı için bugün Çornomorsk Limanı'ndan ayrılması planlanan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ile ortak basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri