AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Leman dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, bu karikatürün sadece bir saygısızlık değil, aynı zamanda İslam’a, Hz. Musa’ya ve Peygamber Efendimiz’e yönelik bir nefret suçu olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında milletvekilleriyle yapılan istişare toplantısı sonrası basın mensuplarına konuşan Çelik, ocak ayından bu yana yapılan görüşmelerin verimli geçtiğini, milletvekillerinin hem yerel hem uluslararası alanda elde ettikleri gözlemlerin yeni dönem politikalarının şekillenmesinde etkili olacağını vurguladı. Bu süreç, 11-13 Temmuz’da yapılacak Kızılcahamam kampıyla tamamlanacak.
Karikatür krizine ilişkin değerlendirmelerinde Çelik, ifade özgürlüğü adı altında yapılan bu tür eylemlerin sanatla ilgisi olmadığını ve Avrupa’daki çifte standardı eleştirdi. Bazı ülkelerde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıların güvenlik güçlerince korunduğunu, ancak benzer durumlarda Tevrat’ın yakılmasının önlendiğini hatırlatarak, tüm kutsal kitaplara eşit saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca Çelik, bazı kişilerin tepkilerini gösterirken güvenlik güçlerine saldırmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Tepkilerin barışçıl ve hukuki zeminde kalması gerektiğini ifade eden Çelik, İslam’a karşı yapılan saygısızlıklara karşı mücadelelerinin siyasi, sosyal ve hukuki boyutlarda süreceğini vurguladı.